OM MIG

Fotografi:

Min pappa introducerade mig för fotografi i mycket ung ålder. Vid endast sex års ålder tillbringade jag mycket tid i hans fotolaboratorium och utvecklade mina filmer själv. Denna passion utvecklades så småningom till mitt yrke, vilket är min kallelse än i dag. Och så har jag arbetat väldigt nära som reklamfotograf i många år med företag och reklambyråer i Tyskland, Sverige och i hela Europa.

Jag sätter gärna min fotografiska passion på prov för ditt företag.

 

Jag har inte bara en studio med ett brett utbud av alternativ, utan även mobil, strömoberoende studio- och blixtteknik. Detta innebär att produktioner även kan utföras på plats eller utomhus på ett okomplicerat sätt.

 

Grafisk design:

Genom att arbeta för ett medieproduktionsbolag på 90-talet började jag sätta upp marknadsavdelningen för detta företag. Även här hade min far varit inflytelserik som före detta bildlärare. Avdelningen växte och betjänade med tiden även externa företag. 1995 grundades det som en oberoende reklambyrå i Emsland. Utöver fotografering ingick konceptuella och textuella utvecklingar samt grafiskt arbete i mina arbetsuppgifter. 2011 lämnade jag över företaget, som dittills hade nästan 30 anställda, till min affärspartner och blev auktoriserad tjänsteman på EnorMedia i Oldenburg, där jag startade den kreativa avdelningen.

2020, efter många hektiska år i mediebranschen, bestämde jag mig för att lämna Tyskland och flyttade till vackra Dalsland i Sverige. Reklamen fortsätter här, men mindre, finare och mer kontemplativ.